Infraröd Fotografering

 

 

infraröd Fotografering

 

Infrarött ljus är ljus som ligger utanför det område av ljus vi normalt ser. Det är inte värmestrålning i sig men ligger närmare värmestrålning än det synliga ljuset. Solen skiner ganska mycket infrarött sken och vår omgivning reflekterar detta ljus på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Så genom att fotografera i det infraröda spektrat får vi bilder som ser annorlunda ut. Bilderna i galleriet är exempel på hur det kan se ut.

 

Bild sensorerna som sitter i digitala kameror är känsliga för infrarött ljus. För att inte det skall uppstå konstiga effekter monterar tillverkarna in ett infrarött blockerande filter framför sensorerna. Trots detta går det att ta infraröda bilder för lite infraröt ljus läcker igenom. Dockdet kräver att man sätter ett filter på linsen som blockerar allt synligt ljus men som släpper igenom det infraröda. På grund av att man redan har ett filter(det inbyggda)som blockerar infrarött får man slutartider som är väldigt långa.


Galleri skapat med Galleria

Information om hyra

 

Jag har byggt om en vanlig digital systemkamera för fotografering av infraröda bilder. Tack vare ombyggdnaden blir slutartiderna som normalt. Så med andra ord; fotografera som vanligt men få infraröda bilder.

 

Nu erbjuder jag andra att hyra denna kamera, antingen om du bara vill prova på infraröd fotografering eller om du vill hyra den en lite längre tid för ett projekt. Jag har satt följande priser:

En dag 300 kr
En helg(fre-sön) 500 kr
En vecka 1000 kr

 

Vid hyra under längre tider än en vecka, kontakta mig för prisuppgift.