Här är de filmer jag tog under veckan i Argentiere.

Under onsdagen provade vi att hoppa ut från en ravin. Det hade kommit en hel del snö under natten så det var en trevlig landning som väntade även om man missade själva landningen. Från vänster till höger är det först Johan som hoppar, sedan Markus och sist Daniel.
På torsdagen hade vi lektion enbart på eftermiddagen men då blev det hopp för hela slanten. Lionel och de andra lärarna hade byggt ett par hopp veckan tidigare som vi tog fram i snön och iordningställde. Från vänster till höger är det Peter, Nils och till sist Markus som hoppar.
På lördagen var det dags för hemfärd men vi skulle hinna med att åka på förmiddagen. Det hade snöat hela natten och på morgonen fick vi veta att de flesta systemen var stängda. Det var möjligen att Le Tour kunde öppna vid halv tio tiden. När vi kom dit vid cirka tio var det inte öppet men vi behövde bara vänta några minuter innan liftarna startade. Det var MASSOR av snö i backarna. Upp mot 40 cm lössnö i de pistade backarna. Första filmen visar Johannes när han precis kommer ner till stolliften. Andra är en liten intervju i stolen med Tomas och Johannes.

Efter ett par åk lät liftpersonalen meddela att vägen tillbaka till Argentiere var avstängd pga lavinfara. Det var säkert att åka i systemet dock. Men eftersom vår buss skulle gå om några timmar tyckte vi det var bäst att börja försöka ta sig hemmåt om det var ok. När vi kom ned till själva byn Le Tour sa personalen där att bussarna fortfarande inte gick men att vi kunde åka hem på vägen med våra skidor eller brädor. Så det gjorde vi, sista filmen kommer därifrån.

Dock efter en bit på vägen stötte vi på patrull. Fransk polis som inte alls uppskattade att det var en massa skidåkare på vägen som inte alls var avstängd! Man kan ju undra varifrån liftpersonalen fick de uppgifterna för strax efter att blivit stoppade av polisen kom det en buss och vi kunde åka hem till centret.

Tillbaka