Fjällvandring 2006

Kebne-förslaget:

Detta är en lite jobbigare variant än det andra alternativet men med magnifik fjällnatur och bergstopppar med alpkänsla. Vandringen börjar i Riksgränsen och går mot Unna Allakas vidare till Alesjaure. Härifrån följer vi Kungsleden en bit tills vi kommer till Tjäkta. Har kan man välja lite, antingen fortsätter man Kungsleden mot Sälka som kommer vara sista stället som det går att handla mat på. Väljer man den kortare varianten direkt till Nallo är det i Alesjaurestugorna som sista mat provanteringen finns.
Från Nallo går färden vidare mot Unna Räita för att sedan ta den jobbiga JoJo-leden. Namnet har den fått från det att man går upp och ned för två branta pass. För att inte ta ut sig så kan man ta en övernattning halvvägs. Jojo-leden slutar i Tarfaladalen och härifrån kan man om matförråden tryter ta sig ned till Kebnekaise. Dock kände vi att den breda leden från Kebne till Nikkaloukta inte var speciellt lockande och därför går rutten en bit norr om istället, uppe på själva kalfjället av Darfalacorru och Cievrracohkka, för att sedan sista biten fram till Nikkaloukta gå igenom lite björkskog.
Till Riksgränsen åker man antingen flyg till Kiruna och sedan buss eller tåg direkt. Hem från Nikkaloukta får man ta taxi till Kiruna och sedan tåg eller flyg därifrån. Vandringen blir ca 8-9 dagar så med en resdag i varje ända så blir det som mest 11 dagar. Se bilden nedan för förslag på rutten samt tankar om övernattningar.
Från sommaren 2004 finns lite inspirationsbilder från vår vandring kring Kebne.

Sylarna-förslaget:

Detta förslag är mer flexibelt och ligger närmare till. Själva Sylarna är ett magnifikt massiv. Några i gänget har redan vart där men i och med att jag och Lars sätter ihop årets vandring och ingen av oss har varit där är vi sugna på att vandra där. Det finns lite olika sätt man kan ta sig dit och hem, enklast är att här välja samma start och stop plats, speciellt om man tar bil upp och skulle man välja tåg finns det egentligen bara ett ställe att börja och det är Sturulvånsfjällstation. Med bil kan man antingen börja i Nedalshytta i Norge, Storulvån eller Ljungdalen i Sverige. Själva huvud idéen med vandringen är att ta sig runt Sylarna och därför är nog Nedalshytta lämpligaste start och slutpunkten, men är det någon som vill vandra kortare eller ansluta senare så är rutten väldigt flexibel, tex kan några börja i Nedalshytta, vandra till Sylarna, gå upp till Blåhammaren, möte någon i Storulvån, ta sig tillbaka till Sylarna, gå till Nedalshytta och åka hem. I bilden nedan har jag har ritat in lite möjliga förslag på rutter och även funderingar på övernattningar.

Deltagare
Lars Svensson
Karl-Petter Åkesson
.
.
.

Bilder

Packlistor
Personlig
Gemensam

Vandringar övriga år