Moulleux au Chocolate,ca 10 pers.

Kanongod chokla dessert, en kaka som ser ut som en muffin ungefär men döljer ett innandömme av varm flytande chokladsås. Passar utmärkt att servera med en kula vaniljglass. Den går också utmärkt att förbereda dagen innan.

4 st ägg
2 dl socker
ca 0.5 dl mjöl
250 g mörk choklad typ 70%
200 g smör

Moulleux au Chocolate på fatBörja med att smöra och mjöla skålarna. Ovanstående räcker bra til 10 st skålar som är 7-8 cm i diameter och 4 cm höga. Smöret kan smälta medans du vispar äggen så ställ en kastrull på spisen med smöret i och värm på. Men ta av smöret från spisen så fort det smält helt och bryt ned chokladen, rör om.

Kläck äggen i en skål och rör i sockret. Vispa till så hårt skum du kan. När det inte blir hårdare vispa försiktigt ned mjölet. När chokladen och smöret smält se till att rör runt i blandningen för att vara säker på att allt smält. Töm sakta ned i äggen under vispning.

Fyll smet i skålarna men dock inte hela vägen upp, ca en centimeter från kanten. Kakan blir mycket lättar att stjälpa upp då den själv faller ur skålen. De sväller en aning i ugnen. Nu kan du dra plats över skålarna och ställa i kylen tills det är dags.

För att grädda dem, ställ ugnen på 200 grader och när ugnen är varm grädda i ca 15 minuter. Lite kortare om skålarna kommer från kylen. Ta ut dem ur ugnen och stjälp upp varje kaka på serveringsfat genom att vända skålen upp och ned på fatet och sedan bara lyft upp skålen. Lägg på en klick vaniljglass och servera omgående.

Pudra med florsocker om du vill ha det lite extra festligt. Lite hallon eller hallonsås kan passa bra till med.

Tillbaka