Fjällvandring 2007

Detta år var vi sugna på att försöka hitta ett relativt obeprövat område och där vi skulle få kunna gå själva. Dock var vi inte beredda på att åka allt för långt så det fick bli någonstans i Jämtlandsfjällen. Efter en del studerande av kartor föll valet på området mellan Lunndörren och Helags, närmare bestäms Storådörren.

Innan vi åkte upp var vi lite osäkra på hur vi enklast kunde nå området. På kartan ser man att det går en väg fram till Nordsätern men vi var osäkra om det gick att parkera där. För att hitta mer information söktes det på nätet men det var glest med information. Fann Fjällkubbens höstvandring 2003 samt Christian Almgrens reseberättelse från Lunndörrsfjällen sommaren 1996. Ingen av dem hade gått i Storådörren och ej heller startat i Nordsätern så var inte så mycket hjälp. Hittade dock lite information på Utsidans forum att Storådörren är ett mäktigt pass väl värt ett besök vilket var uppmuntrande.

Det som visade sig fungera bättre var att ringa Ljungdalens turistinformation som tipsade att kontakta Storsjö fiske camp på telefon 0687-21122 . Där meddelade de att meddelade att det inte skulle vara några problem att parkera bilen vid Nordsätern, det finns en plan för det och kostar inget. De påpekade också att de tyckte det var skoj att vi sökte oss i till de mindre besökta områdena vilket inspirerade.

Dag 1, Måndag 23:e Juli

Dag 2, Tisdag 24:e Juli

Dag 3, Onsdag 25:e Juli

Dag 4, Torsdag 26:e Juli

Dag 5, Fredag 27:e Juli

Dag 6, Lördag 28:e Juli

Deltagare
Lars Svensson
Karl-Petter Åkesson
Daniel Eriksson
Anna Carlsson

Bilder
Kalles

Vandringar övriga år