Måndag 16/4
Ledig dag. Regnade och snöade om vart annat så man var inte direkt sugen att bege sig ut och hitta på något. Hade hoppats på finväder så man skulle kunna gjort en topptur men det blev det inte. Istället kollade vi på United 93, filmen om 11 september flygplanet som passagerarna försökte återta från kidnapparna. Den var riktigt bra. Sedan blev det lite städande av personalhus, tvättande och annat som man ändå kan göra när det är dåligt väder.

Tisdag 17/4
236
Ledig dag. Fin dag med lite blåst, var dock rätt trött så kom inte upp förrän lite efter 9. Tänkte kita lite men det tog sån tid att få fast kiten att jag hann inte med det innan lunch och efter lunch hade vinden mojnat för mycket. Men lät Ann testa lite iaf och hon tyckte det var himla skoj fast lite läskigt med när raften i kiten lyfte henne lite.
Så istället tog jag en tur på turskidorna, upp till Tempeldalen och en bra bit in i den, åkte tillbaka längs sjöns södra strand och sedan längs älven tillbaka till stationen. Det var rätt bakhalt i och med att snön frusit sig hård men utför gick det himla fint.

Onsdag 18/4
Tillbaka till jobbet. Gjorde klart ritningarna över brandlarmet. Nu är det inte så lång tid kvar. Börjat pratats om slutförberedelser etc. Man har liksom kommit in i rutinen nu och fattar inte riktigt att vi stänger inom två veckor. Det är fortfarande gott om snö och kommer rätt mycket gäster så i jämförelse med början av säsongen känns det väldigt fel att stänga. Då var det kanske bara 2-6 gäster per dag. Vädret var blåsigt och kallt så det gick knappt vara ute.

Torsdag 19/4
Idag jobbade bara jag och Lina. Lina tog hand om receptionen och jag hade både vaktmäseri och städ. Städandet har lite högre prioritet än att göra diverse projekt etc så i princip ägna jag hela dagen åt att städa. Hade liknande för några veckor sedan men idag gick det bättre, hann med mycket mer av städrutinerna och blev klar med allt till kl halv fem. Sist fick jag hoppa över lite saker.

Fredag 20/4
Jobbade som vanligt idag. Så hade tid att göra lite av de saker som skall hinnas med innan vi stänger för säsongen den 1:a maj. Det var att röjja upp och städa i reningsverket. Det handlade mest om att linda ihop lite olika slangar och röja upp på arbetsbänkar samt att borsta av golvet. Det var inte helt lätt dock då det är ett reflat aluminium golv. Golvet är konstruerat så att man kan lyfta undand aluminium skivor för att komma åt under, dessa är reflade för att man inte skall halka på dem, vilket innebär att det går bara sopa saker längs med. Så sopade ihop en lång sträng av smuts som jag får ta och dammsuga upp senare.
När jag ändå var nere passade jag på att kolla så allt stod rätt till. Noterade då att luftbubblan i hydroforen var lite väl liten. Det är genom att trycka ihop den luftbubblan som vi får tryck i kranarna så försvinner den eller blir för lien kommer vattenpumpen stå och gå hela tiden som sliter mycket på den. Med hjälp av en kompressor kan man fylla på mer luft, men man måste också tappa ur vatten så trycket inte blir för stort i hydroforen. Så fick stå och spola en hel del. Men efter ett tag sjönk vatten nivån och jag kunde trycka på med luft istället.

Lördag 21/4
Idag är det rätt fint väder. Lite kallare, växlande molningt och soligt. Frammåt lunch kom Börje upp med snövesslan och en hel del folk tolkandes. Även två skotrar gick upp, totalt ca 35 personer kom upp med Sylexpressen. Vi bjöd Iris och Börje på lunch då de skulle stanna ett tag innan de körde ner med vesslan. Börje berättade då att det var säsongens sista Sylexpress. Lite tråkigt att inte få se Börjes glada smajl mer. Det blev lite hejdå-kramar när de åkte.
Annars ägnade jag dagen åt de vanliga vaktmästeri uppgifterna så som sopor och städa upp i Kläppen då det kommer ligga folk där ikväll. Tog även tag i att riva ytterligare en bit av snöväggen. Olle hade börjat att plocka ned en del av den när jag och Anna var iväg till Storerikvollen och Blåhammaren. Det syntes väldigt tydligt att det både kommit mycket snö och smält undan mycket sedan vi byggde ihop det hela. Bottenramen hängde fritt i luften i ena hörnet, ca 30 cm ovan mark. På andra sidan åg det en snövall som gick över skivorna(ca 1,20m höga). Tog bort det mesta jag kunde utan att hacka i allt för mycket frusen snö. Får ta det sista en dag när det är lite plus grader.

Söndag 22/4
Rätt blåsigt idag, vinden låg mellan 10 och 15 m/s. De flesta gästerna begav sig av trots allt och det verkat gått bra. Några stannade dock kvar och njöt av värmen och tryggheten på stationen. På kvällen dök det upp lite gäster också. Då utspelade sig en rätt rolig lite historia som jag tänkte dela med mig av. En grupp äldre har precis anlänt till stationen. De har gått i motvind upp från Storulvån och kommer fram rätt sent, lite efter sex. De är mycket trötta men har klarat det bra. Efter att tagit av sig ryggsäckar och kängor beger de sig till receptionen för att checka in. Lina tar emot dem, bjude på lite varm saft och små pratar lite med dem. Mats kommer ut från sitt kontor, mer eller mindre klädd för att bege sig ut på fjället. I förbifarten säger han snabbt till Lina: Jag tar och åker ned till Storulvån och tillbaka. En av damerna i sällskapet tittar med viss förskräckelse på Mats som går med raska steg mot entrén. Hon tittar tillbaka lite ängsligt på Lina och frågar: På skidor? Lina: Nej, på skoter. Damen skiner upp.

En annan lite roliga historia utspelade sig för några veckor sedan. En gäst står i reception och checkar in. Mats, iklädd som han brukar i sin Fjällräddar-fleecetröja, står inne på kontoret strax bakom receptionen. Tilläggas bör att den är illröd och på ett gult band över bröstet står i stora bokstäver, FJÄLLRÄDDARE. Han hör gästens namn och känner igen det och kliver ut genom dörren och fram till gästen vid receptionen.
Mats: Aha du är här nu. Vi har letat efter dig i två veckor.
Mats möts av en blick med förundran och gästen frågar: Varför? Jag har varit i Norge och åkt skidor.
Efter en stunds tystnad: Varför har fjällräddningen i Sverige sökt mig, och så länge?
Mats inser misstaget och förklarar att han är platschef och vi har försökt få tag i honom för att meddela att den kurs han anmält sig blivit inställd på grund av för få deltagare. Gästen suckar lättnad. Han blev istället erbjuden en liknande kurs och i efterhand var han jättenöjd med sin vistelse här.