Måndag 26/3
155 Planen var att skida ned till Storulvån för att möta upp Martin och Lars som skulle komma från Åsarna idag. Men de hade hört av sig redan igår och beslutat att köra direkt till Storulvån eftersom det gått så pass bra och köra upp. Mao var de redan på Storuvån nu på morgonen. Johan hade berättat kvällen innan att han skulle ned till Ulvån för ett stationschefsmöte så jag passade på och kolla om han hade plats i skotern och det hade han. Så strax innan nio satte vi av mot Storulvån. Lars och Martin blev lite förvånade när jag knackade på deras dörr vid halv tio, de trodde jag skulle komma vid lunch. Efter att hämtat ut lite turskidor till dem begav vi oss av. Vi fick verkligen en toppen dag på fjället med strålande sol och klarblå himmel. Vi åkte i bara underställ och skalbyxor, i princip samma kläder som på sommarvandringarna konstaterade vi. Lars hade tyvärr det rätt bakhalt på sina vallningsfria skidor så han fick det rätt jobbigt. Men frammåt 15-tiden började vi äntligen se stationen och var där lite efter fyra. Det var riktigt skönt att ta en bastu efter den turen.
När jag gick till Blåhammaren hade jag inget solskydd på mig och kände inget av solen alls så tänkte att det inte behövdes något idag heller. Ack vad jag bedrog mig. Stor skillnad med solen i nacken eller rakt i ansiktet. Jag såg ut som en hummer efter bastun. Som tur var hade jag inte brännt mig allt för mycket och det gjorde inte ont, men röd var jag!

Tisdag 27/3
161 Ledig för tredje dagen i rad! Jag, Lars och Martin bestämde oss för att testa på Randonne. Dock var det lite för utplockat i sporten men det räckte iaf till en uppsättning till både Lars och Martin så jag tog mina snöskor och snowboarden. Vi gick upp mot Syltoppen, eventuellt funderade vi på att göra en toptur om alla orkade. Det var strålande sol så vi gick enbart i undertröjorna upp. Vi passerade stället där vi tältade i somras och gick en liten bit till innan vi tog lunch. Lars kände av gårdagen i benen så vi beslutade att inte gå till toppen utan bara en bit till och sedan åka ned. Vi vände precis när vi kommit upp i grytan mellan Lillsylen och Pyramiden. Det blev ett riktigt kanon åk ned. Föret var hårt men solen hade mjukat upp det så det var mycket lätt åkt. Himla skön känsla med brädan.

Onsdag 28/3
Tillbaka till och jobba efter tre väldigt sköna dagar. Tyckte lite synd om de andra kollegorna som inte varit lediga, men de fick fint väder idag och förhoppningsvis senare med. Lars och Martin begav sig av strax efter 10-fikan. De skall ned till Storulvån för att övernatta där för att sedan imorgon bitti åka till Duved och åka lite bräda i tre dagar.
Det var som sagt även väldigt fint väder idag men på rasten efter lunch orkade jag inte hitta på något utan tog det lugnt och sov till och med någon timme.

Torsdag 29/3
Jobbig dag. Alla andra var lediga utom jag och Anna som fick ta hand om hela stationen själva. Mats hjälpte till och ryckte in lite ibland vilket underlättade väldigt, men han var även tvungen att köra ner Jenny till Storulvån så då fick jag och Anna turas om att passa Vilda. Inte helt lätt att städa en bastu samtidigt som man skall hålla koll på en 3,5 åring. Men det gick bra. Man får vara lite påhittig så löser det sig.

Fredag 30/3
Lite sämre väder idag. Inte klarblå himmel och flera plusgrader som det varit alla dagar hitintills i veckan. Snöade lite på morgonen men det var bara någon centimeter. Synd, hade vat skönt om det kommit lite mer som kunnat lagt sig ovan på all skaren som bildats. Det är vädligt isigt på lederna och rätt hårt i övrigt.
Kom in en gäst som tappat bindningen så fick chans att lära mig at montera bindningar. Mats hade en del bra tips och visade vad som skall användas. Tex har vi speciella borr som bara går precis rätt djup. Annat tips var att försänka hålen lite för då lyfter inte materialet lika mycket samt att fylla med vattentåligt trålim i hålet så att inte fukt tränger ned och skidan börjar ruttna innifrån.

Lördag 31/3
Påsken börjar närma sig och vi har börjat prata och planera lite vad som skall hända under veckan. Det skall bli påskbuffé och till den skall vi ha någon dessert. Jag föreslog en chokladkaka med keso och jag lagade ihop den ikväll så att alla kunde få smaka. Mottogs mycket väl och det blev en mysig kväll med både lite salami, god ost och vin samt smaskig chokladkaka.
Testade en sak om jag funderat på ett par dagar. Utanför entren är det en snödriva och eftersom många går upp och ned för den blir den rätt snabbt hal. Så för några veckor sedan skottade jag till en trapp i den för att underlätta. Den har inte hållt helt bra och vart lite svår att underhålla. Har funderat om det inte skulle gå enklare med motorsåg att forma till den. Så idag gav jag det en test och det fungerade riktigt bra. Blev ordentliga kanter och den var fortfarande hård och fin och det gick rätt fort att fixa till. Enda problemet var att man inte kunde föra sågen helt parallellt då klingan sitter in bit in i maskinen så att säga.

Söndag 1/4
176 Ledig dag. SMHI lovade mulet väder men det blev en hel del sol trots allt. En del snödrev men i övrigt fintväder men dock lite blåst. Så bestämde mig att ta en tur med turskidor för att få se lite mer av omgivningarna kring stationen plus att Mats berättade häromdagen att naturbevakarna satt upp en foderautomat i närhetenen av stationen för deras fjällrävs projekt. De ser gärna att vi tittar till den då och då. Så började dagen med att packa ryggsäcken för en dag ute med lunch och varmt o dricka. Sedan bar det av mot foderautomaten. Fick låna GPS på stationen och la in koordinaterna så det var inte speciellt svårt att hitta den. Såg någr spår vi den som förhoppningsvis är fjällräv, dock var de möjligen lite för stora vilket i så fall skulle tyda på rödräv istället. Skall se till och åka dit några fler gånger och spana.
Efter att intagit lite lunch i lä bakom en sten så bar det av bort mot Tempeldalen och sedan vidare mot Ekorrpasset. Dock åkte jag aldrig ner utan stod kvar på höjden och betraktade utsikten. På vägen upp såg det ut som att det skulle gå fint att åka nedför den ås som sträcker sig söderut från Templet, att åka norrut mot Sylarna. Så på vägen tillbaka tog jag istället för att följa leden av mot väster och började på skrå gå upp för åsen. Strax blev jag rätt osäker på om det skulle gå att åka ned på andra sidan för på den sida jag gick upp på skrå var det rätt ordentligt brant, så pass att jag inte skulle åka ned. Vinden ökade också ju högre jag kom. Emellanåt var det svårt att hålla balansen på skidorna. Tog upp vindmätaren och mätte 25 m/s i byarna. Inte så konstigt att det var lite svårt med balansen. När jag väl kom fram till kanten och började spana ner norrut insåg jag att där skall jag inte åka ned. Det var bara att bege sig tillbaka och det var bara att åka på skrå ned så det tog ett tag. På väg ned såg jag en åkare stå på leden och verkade liksom spana åt mitt håll till men han begav sig av innan jag kom ned. Hade jag ett väldigt fint åk hela vägen ned till station. I princip utför hela vägen. Det var knappa sista kilometern som man fick staka och skjuta ifrån lite för att komma frammåt. Väl inne på station mötte jag herren som stått på leden och spanat åt mitt håll. Han undrade vilken väg jag hade tagit för att komma ned där? Förklarade at jag gått upp och vänt och inte kommit från norska sidan som det sett ut för honom.