Är inte nöjd med den bandbredd jag får ut från min ADSL och pågrund av att jag bor över 3500 m från stationen är det inte mycket som går att göra, speciellt vad gäller bandbredden upp. Detta får ju som konsekvens att de som kollar på bilder på min sajt får en ganska seg upplevelse. Så har börjat titta runt på lite olika alternativ att istället hyra en del i en server istället, så kallad VPS(Virtual Private Server)

Hittade lite olika svenska alternativ med bara IPeer tilllåter en att testa på. Har ansökt men inte kommit igång o test än.

Hittade även Gandi och Slicehost. Gandi verkar ha en väldigt flexibel lösning och till hyffsat bra pris och det går att testa på en månad gratis vilket Slicehost inte erbjuder. Så har precis skickat över en stor det av min web till Gandi och det verkar fungera utmäkrt. Och de har MYCKET högre bandbredd än mitt ADSL kan ge. Så tex denna sida bör ladda mycket snabbare här.

Har fört över alla filer från hemma servern så nu skall det mesta ligga här http://92.243.25.1/privat/

Måste dock se till och peka om DNSen och även få upp WordPress och bloggarna med, men skall ta och test köra Gandi ett tag nu.

Tags: , ,